miercuri, 26 iunie 2019

Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust




Lansare de carte 


Ștefania Dinu 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


2 iulie 2019




    O carte mult așteptată: Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust de Stefania Dinu, a apărut recent în colecția Istorie cu blazon, coordonată de Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu.
    Lansarea volumului va avea loc marți, 2 iulie, ora 19:00, la Librăria Humanitas Cișmigiu, alături de Dana Gonț, Oana Popa, Adrian-Silvan Ionescu și Stefania Dinu.
    Cu siguranță v-ați întrebat cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în trecut, când, cum și ce mâncau membrii Familiei Regale sau cu cine obișnuiau să ia masa.
    "Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. [...] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze. La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, [...] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.” Ștefania Dinu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu