miercuri, 22 mai 2019

Un nou lăcaș de cultură




Arta plastică contemporană românească 


Dan Ștefan Milea 


Centrul Cultural Internațional Casa Caragiale, București 


24 mai - 16 iunie 2019 




   Casa Caragiale, situata pe Str. I. L. Caragiale 21-23, intr-una dintre cele mai frumoase zone din centrul Bucurestiului, revine, dupa o lunga perioada, in circuitul cultural al Capitalei, prin grija artistului, compozitor si interpret, Quentin Val, artist belgian de origine romana.
   Deschiderea oficiala a Centrului Cultural International Casa Caragiale va avea loc in data de 24 mai 2019 începând cu ora 19:00.
   Evenimentul va debuta cu vernisajul expozitiei artistului plastic Dan Stefan Minea, membru al Uniunii Artistilor Plastici din România si va continua cu un program muzical sustinut de Bucharest Ladies Quartet, Marius Vernescu si Catalin Ene.
   Centrul Cultural International Casa Caragiale îsi propune sa ofere un spatiu cultural tinerelor talente, sa intermedieze întâlniri culturale între artisti de diverse origini si sa dea posibilitatea tuturor genurilor artistice sa se exprime într-un spatiu convivial adecvat întâlnirilor profesionale de calitate.
   Casa Caragiale doreste sa continue o traditie culturala legata de numele marelui dramaturg român si sa fie o gazda buna pentru evenimente diverse care se adreseaza unui public larg si iubitor de arta si cultura.
   Cu o galerie de arta, o sala de teatru si spectacole, sala de conferinte si întâlniri si spatii conviviale cu posibilitatea de a realiza concerte de jazz si muzica clasica, Casa Caragiale, doreste sa devina un loc inconturnabil de cultura în spatiul artistic bucurestean si sa onoreze numele marelui dramaturg prin evenimente deosebite destinate unui public doritor sa descopere un nou concept de cultura transversal în care artistii îsi exprima talentul în cele mai diverse domenii creând un spatiu de dezbatere cultural accesibil publicului amator de arta, într-unul din cartierele cele mai frumoase ale Bucurestiului, încarcat de istorie si de patrimoniu.
   Casa Caragiale se vrea un arc peste timp care aduce în atentia publicului iubitor de cultura stralucirea vechii arhitecturi bucurestene si modernismul unei tinere capitale europene cosmopolite.
   De la cea mai frageda vârsta, Quentin Val, artist belgian de origine româna, îsi descopera pasiunea sa pentru muzica. Urmându-si aceasta pasiune, la sfârsitul studiilor se înscrie la Conservatorul Regal din Bruxelles si se consacra instrumentului sau de predilectie, pianul. Tot la acel moment, decide sa se dedice talentului sau de compozitor. Astazi, Quentin Val îsi interpreteaza propriile compozitii. Gratie multiplelor influente muzicale, cum ar fi Chopin si Beethoven sau Brel, Aznavour si Mylène Farmer, Quentin a realizat deja mai multe single-uri, trei albume si a participat la diverse concerte live în Belgia, România, Japonia, Franta si Statele Unite ale Americii
   Dan Stefan Minea - artist vizual cu specializarea pictura. In 1977 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Bucuresti, sectia pictura. Din 1980 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Bucuresti si din 2005 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Brasov. Din 1977 inregistreaza numeroase participari la expozitii de arta din tara si strainatate. In perioada 1977 - 1980 a fost muzeograf al Muzeului Judetean de Etnografie Slobozia, Directia de Patrimoniu. Lucrari semnate de Dan Stefan Minea se gasesc in colecţii publice si private din: Romania, Grecia, Franta, Germania, Italia, Israel, SUA, Liban, Ungaria.
    Marius Vernescu a studiat pianul la liceul Dinu Lipatti din Bucureşti, a absolvit Cursul de vară de la Graz Viena şi Academia de Jazz din Hanovra (2000-2003). În prezent activează la Universitatea Naţională de Muzică. Marius Vernescu este câştigătorul prestigiosului concurs de pian de la Montreux din 2002 pentru care în România a primit Premiul pentru cea mai valoroasă performanţă externă a unui muzician român.
    Catalin Ene a absolvit Conservatorul din Bucuresti si are o cariera de muzician clasic dar si de pianist interpret al pieselor celebre din repertoriul international.
Are nenumarate concerte în România, dar si în strainatate, în Germania, Austria, Spania, Cipru, Japonia etc. Este un cunoscut protagonist al diverselor show-uri de televiziune si al serilor romantice si pasionate din diverse sali de concerte ale celor mai renumite hoteluri din Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu