miercuri, 15 mai 2019

Pe simezele constănțene - Delir controlat




Arta plastică contemporană românească 


Tudor Banuș 


Muzeul de Artă, Constanța 


17 mai - 21 iunie 2019




    Vineri, 17 mai 2019, ora 15:00, la Muzeul de Artă Constanța va avea loc vernisajul expoziţiei de grafică Delir controlat a artistului Tudor Banuș.
    În deschidere vor vorbi Ovidiu Șimonca, redactor-șef adjunct al revistei Observator cultural, partenerul media al acestui eveniment și doamna Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, directorul muzeului.
   În perioada 17 mai – 21 iunie 2019, Muzeul de Artă Constanţa împreună cu Institutul Cultural Român, organizatorii evenimentului, sponsor Alma Tim Distribution, vă invită în sălile de la etajele II și III să vizitați această expoziție inedită.
   Tudor Banuș este artistul despre care celebrul cotidian The New York Times scrie că: "... Are două calităţi care apar rareori în aceeaşi persoană, acelea a talentului şi a intelectului. Este capabil să răspundă atât cerinţelor estetice cât şi celor intelectuale.”
   Tudor Banuș s-a născut la Bucureşti pe 8 iulie în anul 1947, iar din anul 1972 s-a stabilit la Paris. A absolvit Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti. Ulterior a studiat pictura la Ecole Superieure des Beaux Arts, în Paris. Din 1976 a colaborat cu peste 50 de ziare si reviste printre care : Le Monde, Die Zeit, The New York Times, L’Express, Le Point, Tokyo Business, Marianne, etc. A avut peste 70 de expoziţii personale în Franţa, Statele Unite, România, Austria, Germania, Belgia, Marea Britanie, Portugalia... A ilustrat peste 25 de cărţi, printre care Jules Verne, Grimm, Thomas Jefferson, Jack London, Didier Decoin, Doris Lessing, Mircea Cărtărescu, Ion Barbu, Şerban Foarţă etc. În anul 1979 a obţinut Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru tineret în Franţa: Muzicanţii din Bremen de fraţii Grimm. În anul 2004 Ministerul Culturii din Romania i-a decernat Premiul Naţional pentru ilustrarea cărţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu