sâmbătă, 4 mai 2019

Dragă Cioran (Cronica unei prietenii)




Lansare de carte 


Alina Diaconu 


Muzeul Național al Literaturii Române, București 


6 mai 2019




    Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la evenimentul de lansare a cărții Dragă Cioran (Cronica unei prietenii) de Alina Diaconu luni, 6 mai 2019, de la ora 16:00, în Sala Perpessicius a sediului MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.
   Iubitorii de literatură au rara ocazie de a o cunoaște pe cea mai apreciată scriitoare de origine română care trăiește în prezent pe continentul sud-american. Alina Diaconu, sosită din Argentina, va lansa recenta ei carte Dragă Cioran (Cronica unei prietenii) – în original  Querido Cioran (Cronica de una amistad) – proaspăt tradusă din spaniolă în limba română de hispanista Gabriela Banu.
    Evenimentul se va desfășura în prezența reprezentanților Institutului Cultural Român, ai Ambasadei Argentinei în România, ai Ministerului Românilor de Pretutindeni, ai Uniunii Scriitorilor din România, ai Ligii Culturale România-Franța din Sibiu.
    Prezentarea cărții va fi susținută de acad. Eugen Simion, criticul literar Anca Sîrghie, filozoful Marin Diaconu și traducătoarea Gabriela Banu.
   Alina Diaconu s-a născut în 1945 la București, România. În 1959 a emigrat împreună cu părinții în Argentina, la Buenos Aires, unde s-a stabilit și unde trăiește și acum. Scriitor de ficțiune, colaborează la câteva ziare din Buenos Aires, în calitate de cronicar. Colaborează în prezent la suplimentul literar La Gaceta din Tucumán.
   Este autoarea a nouă romane, intitulate Doamna, Noapte bună, domnule profesor!, Îndrăgostit de zid, Pat îngeresc, Ochi albaștri, Penultima călătorie, Devorații, O femeie secretă, Avatar, toate publicate în Argentina. A mai publicat o carte de povești, Que nos pasa Nicolas şi o carte de interviuri cu scriitorii Ionesco, Borges, Girri, Sarduy și Cioran.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu