vineri, 24 mai 2019

Copiii în arta fotografică a năsăudeanului Ștefan Tatay




Expoziție de fotografie 


Muzeul Grăniceresc Năsăudean, Năsăud 


28 mai 2019




   Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită marți, 
28 mai 2019, ora 13:00, la Muzeul Grăniceresc Năsăudean, la vernisajul expoziției temporare: Copiii în arta fotografică a năsăudeanului Ștefan Tatay (1909-1958). 
   Cu aceasta ocazie, sunt valorificate peste 100 de imagini fotografice imortalizate pe parcursul anilor 1930, având în prim-plan chipuri de copii, păstrate în negativ, pe plăcuțe de sticlă, la muzeul din Năsăud.
   Pasionat de fotografie din copilărie, Ștefan Tatay și-a început cariera de fotograf profesionist la începutul deceniului patru al secolului trecut, moștenind în Năsăud atelierul unchiului său, Ludovic Nagy, de la care și-a însușit și tainele acestei meserii. A fost convins de la început că fotografia nu reprezintă numai o sursă de venit ci și o formă de artă. Ca urmare, de-a lungul întregii cariere a mers în pas cu evoluția, tot mai accentuată, a tehnologiei fotografice, și-a sporit mereu capacitatea de introducere a noului, pătrunzând în esența cunoașterii printr-o complexă și eficientă interconectare a cunoștințelor.
   Expoziția de la Năsăud vine în întâmpinarea zilei de 1 iunie (Ziua Internațională a Copilului), iar imaginile au fost pregătite pentru a fi prezentate publicului de către Dumitru Rotari de la muzeul din Năsăud, de asemenea, un apreciat şi cunoscut fotograf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu