marți, 21 mai 2019

Casa Storck - un paradis al artelor




Prezențe românești peste hotare 


Institutul Cultural Român, Viena, Austria 


29 mai - 23 septembrie 2019




   Muzeul Municipiului București invită publicul interesat la vernisajul expoziției Casa Storck - un paradis al artelor. Evenimentul va avea loc pe data de 29 mai 2019, ora 19:00, la sediul Institutului Cultural Român din Viena (Argentinierstraße 39, 1040).
   Galeria ICR - Viena găzduiește această expoziție foto-documentară care va putea fi vizitată în perioada 29 mai - 23 septembrie 2019, scopul fiind acela al popularizării uneia dintre cele mai valoroase case - atelier de artist din București.
   Unic în peisajul muzeal bucureștean, Muzeul Storck impresionează prin spectaculozitatea decorației sale interioare, prin operele de artă valoroase pe care le deține și prin modul unic în care doi mari artiști autohtoni și-au conceput spațiile de creație.
   Reședința cuprinde două spaţioase ateliere: cel de pictură, al Ceciliei Cuţescu Storck, care atrage atenția prin monumentalitate şi decorativism și cel de sculptură, al lui Frederic Storck, care se remarcă prin funcţionalismul şi simplitatea sa. Muzeul deține piese reprezentative de pictură, sculptură, artă grafică şi decorativă, prezentând creația unei adevărate dinastii artistice, pentru că alături de opera celor doi soți, Cecilia și Frederic, sunt expuse și sculpturi realizate de Carol Storck, fratele lui Frederic, și de Karl, tatăl celor doi. În anul 1948, colecția a fost declarată de utilitate publică, iar muzeul a fost deschis pentru public în anul 1951, cu lucrările donate de pictoriţa Cecilia Cuţescu Storck şi de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck şi Cecilia Frederica Storck Botez.
   Proiectul expozițional Casa Storck - un paradis al artelor se desfășoară în contextul Bienalei de Artă și Arhitectură Viena, una dintre cele mai importante manifestări culturale organizate în acest an în Capitala Austriei.
Curator expoziție: Elena Olariu, Director Adjunct Artă MMB
Asistent curator: Ana Maria Măciucă
Concept grafic: Ștefan Csampai
Foto: Cristian Oeffner Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu