miercuri, 10 aprilie 2019

Minunile stupului




Complexul Muzeal Arad 


11 aprilie - 30 iunie 2019




Coordonator proiect expozitional si educational: Dr. Camelia Patko, 
muzeograf la Complexul Muzeal Arad.
Echipa de proiect: 
Carmen Mocanu - conservator colectie, Viorica Manci, Eva Manea (Complexul Muzeal Arad)

    Această expoziție poate fi vizitată în perioada 11 aprilie 2019 – 30 iunie 2019 și reunește date despre anatomia albinei, desfășurarea activității în stupină, dușmanii albinei, produse ale stupului dar și tehnici vechi de prindere a albinelor sălbatice, de obținere a mierii și a cerii.
    Exponatele aparțin apicultorilor din jud. Arad și Timiș iar unele dintre ele au o vechime de aproximativ 100 de ani. Cele din judetul Timiș fac parte din colecția domnului Bobescu Ion, un renumit apicultor din localitatea Șuștra, care deține pe propietatea sa un muzeu apicol.
Tot cu această ocazie puteți admira următoarele lucrări:
Albina, Stupul cu faguri, Butoiul cu miere, care se pliază pe tematica expoziției, realizate de elevii clasei a X-a B - Băbău Amalia, Armașu Alina, Chelmăgan Carmen, Ciba Alexandra, Costin Carina, Drifin Sergiu, Flonta Andrei, Ghergan Alisia, Gheorghe Alexandra, Ignat Claudia, Herman Izabela, Jurca Iulia, Maur Roxana, Mogoșan Bianca, Oancea Natalia, Pușcov Alexandra, Suiugan  Paula, Sînzianu Simona - de la Colegiul de arte Sabin Drăgoi Arad coordonați de doamnele profesoare Bianca Hociung și Farcaș Corina.
    Având în vedere că o parte din recolta mondială de hrană depinde de polenizarea pe care o fac albinele, la intrarea în Palatul Cultural (in Parcul Copiilor) veți găsi produse apicole obținute de stuparii arădeni în stupinele proprii.
    Va invitam sa degustati si sa cumparati produse apicole, extrem de gustoase si sanatoase, la Muzeu, pe tot parcursul proiectului educational national Școala Altfel, 11 aprilie-19 aprilie.
Pentru copii intrarea este libera!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu