marți, 30 aprilie 2019

Fetiș




Lansare de carte 


Horea Sibișteanu 


Librăria Diverta Lipscani, București 


7 mai 2019




   Vă așteptăm cu drag la lansarea celei mai noi apariții din colecția de literatură română contemporană n’autor, Fetiș, de Horea Sibișteanu. Evenimentul va avea loc la Diverta Lipscani, pe 7 mai, de la 19:00, alături de Eli Bădică și Florin Iaru.
   Fetiș e cu și despre noi. Volumul reunește 21 de proze scurte, decupate din realitatea imediată, atât de familiară, și totuși mereu atât de uimitoare, căci întotdeauna un detaliu aparent infim răstoarnă întreaga perspectivă. Urbane – fie că sunt plasate în România, în Japonia sau în Elveția –, cosmopolite, uneori corporatiste, alteori intime, câteodată crude, deseori obsesive, povestirile lui Horea Sibișteanu sunt ca niște instantanee. Ele reflectă, într-un fel sau altul, relațiile dintre oameni – amoroase, de rudenie sau de prietenie, de colegialitate ori de putere etc. – și lumea contemporană. Și tocmai de aceea merită descoperit.
    ȚDe n-ar fi scriitor, Horea Sibișteanu ar fi, cu siguranță, un detectiv particular clasic, camuflat, cu lupă și carnețel. Își urmărește personajele și le relatează tribulațiile cu pasiunea și răbdarea acelei meserii. Niciun amănunt nu e neinteresant, nicio împrejurare nu va fi trecută sub tăcere. Pentru el, povestirea se scrie singură, pe măsură ce personajele se însuflețesc. Dacă e să ducem această impresie mai departe, Horea Sibișteanu e un detectiv deghizat în suspecții pe care îi urmărește.“ (Florin Iaru)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu