joi, 18 aprilie 2019

Desenați-mi războiul




Muzeul Național de Istorie a României 


București 


18 aprilie - 17 mai 2019





    Muzeul Național de Istorie a României anunță deschiderea expoziției Dessine-moi la guerre: desene din presă despre conflictele secolelor XX și XXI.
    Dessine-moi la guerre este un proiect al organizației Cartooning for Peace și prezintă modul în care războaiele, mai mari sau mai mici, ale ultimului secol, au fost reflectate în presă prin intermediul creațiilor caricaturiștilor. Este un dialog peste timp, între artiștii diferitelor perioade istorice, care, folosind creionul drept "armă”, au condamnat războiul prin intermediul ironiei și ochiului critic.
    Caricaturiști din Franța, Belgia, Cuba, Elveția, Canada, Mexic, Iran, Portugalia, Palestina, Statele Unite, Israel, Africa de Sud și-au exprimat viziunea asupra conflictelor militare care au însângerat lumea în ultimii o sută și ceva de ani, fie că este vorba de Primul Război Mondial, de Al Doilea Război Mondial, de războaiele din Vietnam, Afganistan, Irak, fosta Iugoslavie, Siria sau de conflictul palestiniano-israelian. Temele abordate de aceștia sunt: Combatanții, Copiii în război, Spionajul, Bombardamentele, Armele chimice, Comandanții etc.
     Evenimentul face parte din secvența de deschidere a Sezonului România – Franța 2019, organizat sub egida Guvernului României, Ambasadei Republicii Franceze în România, Institutului Cultural Român și Institutului Francez.
Expoziția va fi accesibilă publicului în perioada 18 aprilie – 17 mai 2019.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu