joi, 11 aprilie 2019

Arta ca o terapie




Arta plastică contemporană românească 


Veronica Focșan, Mihaela Orvas 


Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu, Târgu Jiu 


10 aprilie 2019




    Într-o lume în care oamenii suferă de tot felul de boli ale sufletului care apoi își găsesc corespondentul și în corp, doi medici din Târgu Jiu folosesc arta pentru autoterapie și recomandă această modalitate de exprimare tuturor. Medicul Veronica Focșan a fost mereu pasionată de artă și a urmat cursurile Școlii Populare de Artă prima dată în studenție, la Târgu Mureș. Apoi, timp de mulți ani, desenul a intrat într-un con de umbră în viața sa, dar l-a regăsit de curând, alături de prof. Loreta Nicolcea (Școala Populară de Artă din Târgu Jiu).     
    Medicul Mihaela Orvas este, la rândul său, pasionată de desen și îi dedică timp și imaginație ori de câte ori are ocazia. Mergând pe principiul că prin tehnicile plastice poți da formă tuturor trăirilor, înclinând balanța spre frumos, cei doi medici au realizat desenele din expoziția de față.
    "Vorbim despre o serie de desene cu rol de exercițiu: exercițiu de autocunoaștere, exercițiu de manualitate, exercițiu de înțelegere a formei, exercițiu de terapie și exercițiu de exprimare. Fără a avea pretenția că sunt mai mult decât sunt, aceste căutări ale sinelui reprezintă, până la urmă, o formă grozavă de împrietenire cu sinele și cu realitatea”. (Dorina Cioplea-Văduva, muzeograf)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu