miercuri, 27 februarie 2019

Întâlnirile Muzeul Memoriei




Muzeul Memoriei 


Casa Filipescu-Cesianu, București 


27 februarie 2019




   Vă așteptăm la o nouă ediție a Întâlnirilor Muzeului Memoriei — o serie de discuții despre importanța rememorării trecutului și despre cum putem să valorificăm mărturiile celor din jurul nostru în vederea dezvelirii unor istorii subiective, umane, compuse din fragmente de amintiri, fotografii, documente, scrisori, obiecte, cărți poștale etc. Intrarea este liberă.
    La eveniment vor participa membri din echipa Muzeului Memoriei, alături de Oana-Alexandra Budiș (psiholog, coordonator Telefonul Vârstnicului), lect.univ. Laura Marin (CESI), Florin Hălălău (scriitor). Tema discuției va fi centrată pe dificultățile descoperirii amintirilor de familie și importanța aducerii aminte.
    În cadrul evenimentului va fi prezentat și Telefonul Amintirilor, o instalație interactivă prin care pot fi ascultate amintiri de la început de secol: o selecție de pasaje reprezentative despre viața cotidiană din Primul Război Mondial cu accent pe Bucureștiul ocupat. De asemenea, cei care interacționează cu Telefonul Amintirilor pot înregistra propriile amintiri, urmând să primească înapoi mesajul după un an.
    Vă așteptăm să ne povestiți pe viu cum a fost pentru dvs. sau pentru rudele dvs. experiența războiului, de pe front sau de acasă, ce amintiri păstrați în familie (fotografii, scrisori, obiecte) și cum se conturează istoria subiectivă din mici fragmente personale.
   Casa Filipescu-Cesianu găzduiește, în paralel, Muzeul Vârstelor, expoziție care spune povestea fiecăruia dintre noi, de la copilărie la senectute. Este primul proiect expozițional al unui muzeu cu profil de antropologie urbană din România.
    Muzeul Memoriei este un demers educațional și cultural care promovează patrimoniul național prin analizarea unor momente istorice marcante din evoluția României și utilizarea noilor tehnologii ca limbaj comun cu publicul tânăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu