duminică, 24 februarie 2019

...din fragmente




Lansare de carte 


Mircea Roman 


Librăria Cărturești Modul, București 


26 februarie 2019




    Marți, 26 februarie, ora 19:00 se lansează prima monografie a sculptorului Mircea Roman. Evenimentul are loc la Cărturești MODUL și este ocazia de a vedea ARCA - o sculptură gigant ce va fi amplasată pentru câteva ore în spațiul librăriei.
Invitat special: Razvan Suma (violoncelist)
    Volumul Mircea Roman: din fragmente cuprinde atât date și mărturii scrise, cât și fotografii după lucrări necunoscute, documente și fotografii din arhiva familiei ori din arhive și colecții particulare.
    Uneori imposibil de tăcut şi de rezervat, alteori dureros de sincer şi de volubil în ceea ce priveşte arta lui. Extrem de îndârjit când vine vorba despre concesiile pe care un artist nu trebuie să le facă pentru a fi în pas cu timpul, cu modele din afara sau dinăuntrul ţării, incongruente cu structura lui intimă: «Nu există reţete de urmat, cum nu există artă fără sine!»
    "Preocuparea pentru veşnica actualitate a suferinţei, a nepăsării celorlalţi, a dramei abuzurilor de orice fel exercitate de om împotriva fiinţelor înconjurătoare şi, mai grav, chiar împotriva lui însuşi, îi conferă lui Mircea Roman un loc privilegiat, de seismolog al pervertirii valorilor, al bolilor spiritului omenesc dintotdeauna, de ieri şi de azi, trăite şi resimţite pe propria-i piele sau prin intermediul lecturilor, metamorfozate în sculpturile sale.” - 
Alexandru Davidian
Evenimentul de lansare este prilejul de a vedea lucrarea ARCA, neexpusă până acum de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu