marți, 8 ianuarie 2019

Reptile exotice vii




Complexul Muzeal de Științele Naturii Ion Borcea 


Bacău 


15 ianuarie - aprilie 2019




    Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii I. Borcea, Bacău, organizează la subunitatea Vivariu (str. Popa Şapcă. Nr. 3) marți, 15 ianuarie 2019, ora 11:00, vernisajul expoziţiei itinerante Reptile exotice vii.
    Expoziția itinerantă propusă de specialiştii de la subunitatea Vivariu din Bacău, aduce în faţa publicului larg peste 100 de exponate ce aparțin la 90 specii de reptile exotice.
    Vizitatorii vor putea admira specii de reptile din zone tropicale și subtropicale, de pe continentele: Asia, Africa, Australia, America și Europa alături de amfibieni, nevertebrate (tarantule și miriapode).
    Reptilele au apărut în Carbonifer, în urmă cu cca. 320-310 milioane de ani fiind în prezent răspândite pe toate continentele, mai putin Antarctica.
    În expoziție, pe lângă cele 12 specii de cobre (Naja sp.), 15 specii de crotali și 10 specii de vipere pot fi admirate cele mai veninoase specii de reptile incluse în top 10 mondial, amfibieni veninoși, șerpi constrictori dintre care cel mai mare este boa columbian, alături de cele 7 specii de pitoni iar cea mai mică specie expusă este cobra pitică.
Expoziţia va fi deschisă în perioada ianuarie - aprilie 2019.

Persoane de contact:
Director adjunct dr. Jigău Ortansa
Muzeograf dr. Burghelea Costel
Telefon: 0234/535564
Manager, Dr. Gabriela Gurău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu