luni, 7 ianuarie 2019

Pe simezele timișorene - De la lumină la lumină




Arta plastică contemporană  


Duska 


Galeria Pygmalion, Timișoara 


10 - 28 ianuarie 2019




    Galeria Pygmalion din Timișoara își începe anul expozițional cu De la lumière vers la lumière (De la lumină la lumină), cuprinzând lucrări din creația artistei Duska. 
    Artista plastică Duska este originară din fosta Yugoslavie, trăiește și lucrează la Paris. De peste două decenii, artista participă la expoziții internaționale din S.U.A., Japonia, China, Spania, Serbia, Franța, România, având un palmares impresionant. În România a participat, fiind invitată, la taberele de creație Stefan Jäger, Art Symposium, Gernik Art Camp, Transylvania Art Camp 2018.
    ȚOpera picturală a protagonistei trimite spre portaluri cosmice ascunse, ancorate în misterul ce atrage intens ca un duct magnetic implacabil, sideral și luminos. Pictura evocă tangent atmosfera solitară a oceanului cosmic, invitând privitorul la un excurs contemplativ astral de o trepidantă densitate cosmogonică. Prezintă interferențe conexe cu lung metrajul Solaris în regia regretatului regizor Andrei Tarkovsky, ori cu pictura artistului polonez Zdzisław Beksiński ce evocă solitudinea metafizică ancestrală”. – spune criticul de artă Gabriel Kelemen
    Vernisajul expoziției De la lumière vers la lumière are loc joi, 10 ianuarie 2019, de la 
ora 18:00, în Galeria Pygmalion. Cuvântul de inaugurare va fi susținut de profesor dr. 
Călin Chincea. Curator al expoziției este artistul vizual Costin Brăteanu.
*** link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu