marți, 5 iunie 2018

Zilele României
Prezențe românești peste hotare 


Olanda 


23 - 24 iunie 2018
   În 23 și 24 iunie a.c., România este invitat special în Parcul Național De Hoge Veluwe – o ocazie unică pentru a pune în valoare creația meșterilor populari români, a designerilor florali, măiestria ansamblurilor muzicale și a artiștilor români, calitatea vinului și a produselor gastronomice românești, potențialul turistic al României.
   Pe 24 iunie vom sărbători Ziua Universală a Iei împreună cu toți cei care îndrăgesc și poartă ia românească!
   Zilele României în Parcul Național De Hoge Veluwe se desfășoară sub auspiciile Anului Centenar și a deținerii de către România, în primul semestru al anului 2019, a Președinției Consiliului UE.
   Evenimentul este organizat de Ambasada României la Haga și Fundația olandeză Parcul Național De Hoge Veluwe împreună cu Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti" din București (partener principal), Consiliul Județean Vâlcea și Institutul Cultural Român de la Bruxelles.

Domișoara Nastasia
De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul Muncitoresc C.F.R.

Premieră: 29 decembrie 1956.


Articol publicat în Revista Scena și Ecranul, nr. 5, noiembrie 1956.Colea Răutu (Ion Sorcovă), Mircea Cruceanu (Luca) și  Ileana Codarcea (Nastasia)


Marga Anghelescu (Nastasia).


Grupaj foto publicat în Revista Scena și Ecranul, nr. 3. Februarie 1957.


O poveste de dragoste
Lansare de carte 


Andreea Floare


Biblioteca Orășenească Avrig 


6 iunie 2018
   Să birui greutatea unei boli care te-a doborât trimițându-te într-un cărucior în anii care ar fi trebuit sa fie cei mai frumoşi - cei ai trecerii pragului dintre adolescență şi tinerețe, cei ai primei iubiri, ai primilor fiori, nu-i deloc ușor, să treci cu zâmbetul pe buze şi cu ochii încărcați de lumină prin zile pline de durere, nu-i deloc ușor, iar să-ți găsești puterea de a-ti spune povestea într-o minunată carte este de admirat.
   Cartea aceasta, cu povestea scrisa de o tânără prea mult încercată de viață, se va lansa miercuri, 6 iunie, ora 18:00, la Biblioteca Orășenească Avrig. Vă așteptăm cu drag.
   Fiecare leu obținut din vânzarea cărții o va aduce mai aproape de însănătoșire pe autoarea acesteia, căci drumul vindecării e lung și costisitor, iar ea e tânără și mai are atâtea lucruri de iubit, de trăit, de povestit şi de scris. Să-i fim alături, să-i aflăm povestea şi să-i dăm puterea de a merge mai departe.

Pe simezele ieșene - Trei substante
Arta plastică contemporană românească 


Elena Afetelor, Ciprian Macovei, Ioana Irimia 


Galeria de Artă Grand Hotel Traian, Iași 


5 - 30 iunie 2018


Nu se știe niciodată
De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul MunicipalPliant-program, stagiunea 1956 - 1957.
Premieră: 2 noiembrie 1956.
Spectacol vizionat pe 24 noiembrie 1957.


Beate Fredanov, Liliana Tomescu, Lucia Sturdza-Bulandra și Puiu Hulubei.
Liliana Tomescu, Ion Lucian și Puiu Hulubei.


Articol publicat în Revista Scena și Ecranul, nr. 5, noiembrie 1956.