luni, 15 ianuarie 2018

Cosi fan tutte (Așa fac toate)




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul de Operă și Balet, București




Broșură-program, Teatrul de Operă și Balet, București. 1965.














Coperta a IV-a.


Programul de sală al spectacolului de pe 31 decembrie 1965.



Geometrii în culori




Arta plastică contemporană românească 


Cătălin Alexandru Chifan 


Muzeul Bucovinei, Suceava 


15 ianuarie - 15 februarie 2018






Sylva Sylvarum sau O istorie naturală în zece centurii




Lansare de carte 


Francis Bacon 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


18 ianuarie 2018




    Editura Humanitas și Institute for Research in the Humanities – departament în cadrul Institutului de Cercetări al Universității din București vă invită joi, 18 ianuarie, ora 18:30, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre noua traducere a cărții cu care a început cariera publică a științei moderne, Sylva Sylvarum sau O istorie naturală în zece centurii de Francis Bacon.
    Invitați: Vlad Alexandrescu (Universitatea din București), Mircea Dumitru (Universitatea din București), Daniel Garber (Universitatea Princeton), Dana Jalobeanu (Universitatea din București). La eveniment îi veți cunoaște pe membrii echipei de traducere în limba română a Sylva Sylvarum.
    Traducerea, coordonată în România de Dana Jalobeanu, cercetător și conferențiar la Facultatea de Filozofie, Universitatea din București, și director al Institute for Research in the Humanities – departament al Institutului de Cercetări al Universității din București (IRH-ICUB), a adus împreună specialiști români de la mai multe universități importante. Din echipă au facut parte Claudia Dumitru, în prezent doctorand la Universitatea Princeton, Oana Matei, doctor în filozofie, cercetător și lector universitar la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, Doina-Cristina Rusu, doctor în filozofie și cercetător postdoctoral la Universitatea din Groningen și Grigore Vida, doctor în filozofie și cercetător postdoctoral în cadrul IRH-ICUB.
    Publicat recent de Editura Humanitas, volumul este reprezentativ pentru teoria baconiană a comunicării cunoașterii și o parte importantă a marelui proiect de reformă a filozofiei naturale. Între scrierile lui Francis Bacon, este cea care a avut cele mai multe ediții succesive în primii 200 de ani de la apariție, în 1626. A fost, de asemenea, un succes remarcabil între intelectualii din generațiile următoare, cercetarea în multe domenii putându-și identifica începuturile în schimbarea de paradigmă baconiană.
   Lansarea volumului va încheia workshopul Francis Bacon’s Sylva Sylvarum: an exercise in philosophical translation care se desfășoară la București pe 17 și 18 ianuarie. Acest workshop este a patra întâlnire, după cele de la Princeton (2012), Paris (2014) și Berlin (2015), care reunește echipele franceză, britanică și română implicate în proiectele de editare a Sylva Sylvarum.
Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza unei rezervări prin Eventbook, aici: https://eventbook.ro/event/bilete-francis-bacon-sylva-sylvarum


Dulcea pasăre a tinereții




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul Național I. L. Caragiale







Gh. Calboreanu...


...Damian Crîșmaru...


...Florin Piersic și Carmen Stănescu. Fotografii din repetiții.








Articol publicat în Caiet - program, Nr. 7, Teatrul Național I. L. Caragiale.
Stagiunea 1970 - 1971.








Program de sală, stagiunea 1971 - 1972.
Spectacol vizionat pe 30 aprilie 1972.
Premieră: 7 aprilie 1972.


Distribuție unui alt spectacol.


Tanți Cocea și Gh. Calboreanu.


Valeria Gagealov.


Carmen Stănescu și Florin Piersic.


Damian Crîșmaru și Gh. Calboreanu.



Carmen Stănescu (Prințesa Kosmonopolis) și Florin Piersic (Chance Waine)


G. Calboreanu în rolul Bogs Finley.


Ilinca Tomoroveanu și George Calboreanu.


Florin Piersic și Carmen Stănescu.


Program de sală, alt tiraj.
Probabil, din stagiunea 1974 - 1975.


Florin Piersic și Carmen Stănescu.



Carmen Stănescu.


Scenă de ansamblu.