marți, 27 noiembrie 2018

stările intense




Lansare de carte 


Oana Cătălina Ninu 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


3 decembrie 2018 




    Editura Casa de Pariuri Literare și Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită luni, 
3 decembrie, de la ora 18:30, la lansarea volumului stările intense de Oana Cătălina Ninu. Vor vorbi: Oana Cătălina Ninu, Elena Vlădăreanu, Cezar Gheorghe. Lansare va fi urmată de o sesiune de autografe.
    Oana Cătălina Ninu s-a născut la 2 mai 1985, în localitatea Mangalia. A obținut mai multe premii literare înainte de debutul editorial, printre care premiul I la Festivalul de Poezie Prometheus (2004), organizat de Fundația Anonimul în colaborare cu revista România literară. Este inclusă în antologiile: Generația 2000 (Pontica, 2004), Nasturi în lanul de porumb (Brumar, 2008), Poate ne vedem (Mirador, 2010), Deranj (Nigredo, 2011).
    A debutat cu volumul de poezie Mandala (Editura Vinea, București, 2005; Editura Casa de pariuri literare, 2012), care a obținut Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu pentru debut, Premiul Iustin Panța pentru debut, Premiul de debut în poezie al filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și Premiul de debut al Colocviilor Revistei Tomis. A colaborat cu texte literare și articole în numeroase publicații culturale. A fost redactor al revistei Pana mea (2007), iar din 2008 colaborează cu articole la revista Observator cultural.
    În prezent este doctorand al Facultății de Litere, Universitatea din București. Poeziile ei au fost traduse în franceză, engleză, cehă, spaniolă, catalană.
    Participarea la eveniment este gratuită și se face pe baza unei rezervări prealabile pe Eventbook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu