joi, 1 noiembrie 2018

Muzeul Memoriei




Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret 

Jean Constantin 


Constanța 


28 octombrie - 3 noiembrie 2018



    Ce anume din trecutul tău te face cine ești astăzi? Ca să-ți răspunzi, începe prin a explora Muzeul Memoriei: expo, între 28 și 3 noiembrie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin.
   În anul Centenarului, am construit o expoziție multimedia care își propune să ne apropie de istoria trăită de cei de la începutul secolului prin fotografii, jurnale, amintiri, instalații sonore și realitate virtuală.
   Expoziția are arhitectura unui drum-poveste, cu instalații care devin piese ale memoriei colective. Descoperind-o, începem să explorăm un trecut îndepărtat, apropiindu-l astfel de noi pentru a-l duce mai departe. Vei descoperi povești alternative la istoria instituționalizată, compuse din fragmente de vieți ale unor persoane fără decorații sau medalii, care ar fi putut face parte dintre apropiații oricăruia dintre noi.
   Prin expoziție, ne reimaginăm și umplem golurile lăsate de generațiile trecute. Repovestim vizual, sonor, animat și tridimensional tot ce ne-au spus sau au încercat să ne spună ei — uneori prin viu-grai, alteori prin gesturi sau tăceri apăsătoare.
   Muzeul Memoriei (www.muzeulmemoriei.ro) este un loc al amintirilor în care trecutul se unește cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate.    Muzeul Memoriei este o ințiativă Punctart care vrea să ridice o întrebare: suntem noi memoria care se naște din cursul și pe parcursul istoriei gândite și trăite?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu