vineri, 16 noiembrie 2018

Lumea ciupercilor




Complexul Muzeal de Științele Naturii Ion Borcea 


Bacău 


15 noiembrie 2018




    Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Ion Borcea invită publicul băcăuan să viziteze, începând cu data de 15 noiembrie 2018, expoziţia temporară Lumea ciupercilor, ediţia a XIII-a.
   Desfăşurată anual, expoziţia din acest an este organizată la subunitatea Vivariu, unde sunt prezentate eşantioane de ciuperci, colectate din diferite păduri de foioase şi conifere din judeţul Bacău.


    Băcăuanii sunt invitaţi să descopere aproximativ 30 specii de ciuperci care aparţin la diferite grupe sistematice. Expoziţia este un prilej de informare şi conştientizare pentru consumatorii şi culegătorii de ciuperci, cu privire la speciile de ciuperci care cresc în pădurile din judeţul Bacău.


    De asemenea, partenerii din învăţământul şcolar şi universitar sunt invitaţi să participe la workshop-ul Ciupercile în natură şi în viaţa omului (se poate desfăşura la cererea cadrelor didactice). Astfel, elevii pot să descopere aspecte legate de diversitatea speciilor de ciuperci comestibile, toxice şi medicinale, metodele de colectare precum şi rolul ciupercilor lignicole saprofite şi parazite în natură.
    Cu această ocazie, vizitatorii au posibilitatea să admire şi expoziţiile permanente, temporare şi itinerante din cadrul Vivariului.

Vă aşteptăm!

Program de vizitare: 9°°-17°°
Bilet intrare: Individual: 6 lei
Elevi, studenţi (grup şi individual): 1,5 lei
Grupuri organizate adulţi (min. 10 persoane) şi pentru pensionari: 2,00 lei

Persoane de contact:
Muzeograf dr. Pavel Otilia Carmen
Tel.: 0234/512006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu