miercuri, 28 noiembrie 2018

Conversații cu regele Mihai




Lansare de carte 


Stelian Tănase 


Ateneul Român, București 


4 decembrie 2018





    Grupul Editorial Corint lansează marți, 4 decembrie, ora 17:00, în foaierul Ateneului Român (str. Benjamin Franklin nr. 1-3), volumul Conversații cu regele Mihai de Stelian Tănase, o veritabilă pagină de istorie trăită. Evenimentul comemorează un an de la trecerea la cele veșnice a fostului suveran de la Palatul Elisabeta.
    Cartea Conversații cu regele Mihai este un proiect editorial inedit, parte a colecției Corint istorie autori români’ și care a fost îngrijit de către Elena Vijulie.
    Apărut pentru a marca un an de la dispariția regelui Mihai, titlul Conversații cu Regele Mihai este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005. În paginile ei, regele îşi povesteşte viaţa, copilăria, adolescența, anii în care a domnit, abdicarea, viața în exil, întoarcerea acasă şi, implicit, viaţa României din vremea sa. Dialogul este completat cu fotografii inedite și documente din Arhiva Casei Regale și de la Arhivele Naționale ale României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu