luni, 5 noiembrie 2018

Bucovina - Mănăstirile trăiesc




Expoziție de fotografie 


Oliver Mark 


Muzeul de Istorie Suceava 


10 noiembrie 2018 - 15 ianuarie 2019




    Muzeul Bucovinei vă invită sâmbătă, 10 noiembrie 2018, ora 18:00, la vernisajul expoziției Bucovina - Mănăstirile trăiesc a artistului fotograf german Oliver Mark.
    Expoziția va fi deschisă la Muzeul de Istorie, Sala Media, în perioada 10 noiembrie 2018
 - 15 ianuarie 2019.
    Vernisajul va beneficia de prezența autorului Oliver Mark, a directorului Muzeului Național Liechtenstein, Rainer Vollkommer și a unui grup de ziariști străini.
    Oliver Mark (născut la 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen ) este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale realizate unor personalități internaționale.
    El și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câștigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. Cu această ocazie, tatăl său i-a dat camera.
    A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg. Din 1991 lucrează ca fotograf independent, inițial în Offenburg. Din 2001 locuiește la Berlin, unde a participat și la seminariile lui Katharina Sieverding (Cultura Visuală ) la UDK Berlin, cunoscută pentru fotografiile sale de format mare.
   Din anii 1990 a fotografiat figuri mai proeminente, a devenit faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis ,Angela Merkel , Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck , dar și vedete precum Ben Kingsley , Cate Blanchett și Tom Hanks.
   A lucrat pentru revistele Architectural Digest , Rolling Stone , Der Spiegel , Süddeutsche Zeitungsmagazin , Stern , Timp , Vanity Fair , Vogue și Die Zeit .
  În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra.
În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele Oliver - Nutter Artist Fotograf - Adevărul despre Oliver Mark.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu