miercuri, 17 octombrie 2018

Timpuri pe hartă




Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi 


București 


18 octombrie 2018





   Avem plăcerea să vă invităm joi, 18 octombrie, ora 18:00, la întâlnirea care va marca finalul proiectului Timpuri pe hartă. Cu acest prilej, o parte dintre hărțile vechi restaurate pe parcursul ultimelor luni vor fi prezentate într-o miniexpoziţie, beneficiind de un mobilier şi de un sistem de iluminare special create în acest scop.
Intrarea este liberă.
   Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi a derulat în perioada iunie - octombrie 2018 un proiect inedit în mediul muzeal din România, ce a vizat sensibilizarea publicului la problemele patrimoniului cultural.
   Proiectul Timpuri pe hartă a oferit participanţilor interacţiunea cu lucrări de patrimoniu şi accesul "în spatele uşilor închise”, pentru a descoperi activităţi mai puţin cunoscute publicului, dar esenţiale pentru obiectele expuse.
   Acesta este un proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, organizat de Muzeul Hărţilor în contextul celebrării Anului European al Patrimpniului.
   În cadrul proiectului au avut loc 6 întâlniri în care am avut alături de noi peste 90 de participanţi - elevi, studenţi, membri ai comunităţii locale; aceştia au aflat o parte dintre secretele hârtiei şi ale procesului de restaurare chiar de la specialişti conservatori şi restauratori, şi-au exersat abilităţile de detectivi desluşind urme şi amprente pe hărţile vechi şi au urmărit etape ale pregătirii lucrărilor pentru expunere.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu