duminică, 21 octombrie 2018

Pe simezele Capitalei - Curioasa linie




Arta plastică contemporană românească 


Crenguța Mitrofan 


Casa se Cultură Friedrich Schiller, București 


23 octombrie - 7 noiembrie 2018





   În cadrul evenimentelor dedicate istoriei culturii româno-germane, Primăria Municipiului București și Casa de Cultură Friedrich Schiller (Str. Batiștei nr. 15) organizează în seara zilei de marti, 23 octombrie 2018, ora 18:00, vernisajul expoziției Curioasa linie ce cuprinde creații ale artistei Crenguța Mitrofan (Krems, Austria).
   Crenguƫa Mitrofan, născută în 1972 la Piatra Neamƫ, a studiat la Universitatea din Viena limba română, italiană și germană, iar în prezent predă la o școală de limbi străine. A desenat și a pictat de mică, iar mai târziu a studiat pictura alături de maeștrii Christian Ludwig Attersee și Edgar Tezak. Lucrând ca art educator la muzeele din Krems, ea își expune simțul artistic atât pe hârtie și pe pânză cât și prin viu grai, adresându-se publicul larg.
    "Lucrările Crenguței Mitrofan vorbesc despre toate aspectele vieții: despre urcușuri și coborâșuri, despre iubire, bucurie, poftă de viață, trădare, tristețe și pierdere. În lucrările sale abstracte, artista își exprimă direct și necenzurat aceste sentimente. Suprafețele de culoare alternează cu linii, roșul și albastrul se întrupează, lăsând să se întrevadă afecț iunea interumană. Linii colorate, jucăușe, întrerupte de negru sugerează gânduri încâlcite, care se pot descâlci cu ajutorul tonurilor pastel, în mișcări armonioase. Figuri negre și albe se luptă cu umbre gri și nu lasă loc să ne îndoim de atmosfera întunecată care planează asupra imaginii.
   Fire narative dense care apoi se simplifică spun povești despre efemeritatea oricărei situații de viață. Sentimentul de ușurare că durerea trece se sfărâmă de tristețea provocată de pierdere a unor lucruri frumoase. În chipurile desenate și pictate se recunoaște o abordare tandră, atentă a unor subiecte din realitate. Fețe interiorizate cu ochi închiși stau alături de fețe cu priviri care provoacă. Între toate acestea se întinde o întreagă paletă de sentimente.” (Beate Zelniček, Istoric de artă și artist plastic)
Expoziția poate fi vizitată până pe data de 7 noiembrie 2018
Evenimentul se va desfășura în limba română și limba germană. Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu