vineri, 19 octombrie 2018

Manevrele de toamnă ale oștirii române




Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I 


București 


27 octombrie 2018





    Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I găzduieşte sâmbătă, 27 octombrie 2018, în intervalul 10:00-14:00, manifestarea Manevrele de toamnă ale oștirii române dedicată aniversării Centenarului Marii Uniri.
   Activitatea va cuprinde o serie de acţiuni cu caracter istorico-militar, desfăşurate în curtea interioară a muzeului, cu participarea mai multor grupuri de reconstituire istorică, reprezentând armatele care au participat la luptele desfăşurate în timpul Războiului cel Mare pe teritoriul ţării noastre.
   Cu acest prilej, în holul de onoare al muzeului va fi deschisă o mini-expoziţie, intitulată 
Onor făuritorilor Marii Uniri care va putea fi vizitată doar în data de 27 octombrie 2018, pe perioada desfășurii acțiunii. În această mini-expoziție vor fi prezentate publicului vizitator piese extrem de valoroase din patrimoniul Muzeului Militar Național: uniformele purtate de regele Ferdinand I și regina Maria, cu ocazia intrării triumfale în București, în fruntea armatei române, la 1 Decembrie 1918, precum și ordinul Ferdinand, instituit în anul 1930 pentru a recompensa personalitățile care și-au adus contribuția la înfăptuirea Marii Uniri.
    Pe toată perioada expunerii, prețioasele exponate vor fi străjuite de o gardă de onoare compusă din membrii gupurilor de reconstituire istorică, echipați în uniforme de epocă.
    Manifestarea va începe la ora 10:00 printr-o scurtă ceremonie militară desfăşurată în faţa muzeului, cu participarea tuturor grupurilor de reconstituire istorică, după care membrii acestora se vor deplasa în curtea interioară a muzeului unde vor fi instalate standuri de prezentare a armatelor care au luptat în Primul Război Mondial.
    În acest spațiu se vor desfăşura demonstraţii şi prezentări ale uniformelor, echipamentului şi armamentului de epocă precum şi exerciţii tactice în conformitate cu regulamentele militare în vigoare în acea perioadă.
    Evenimentul organizat de Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I se adresează publicului doritor să cunoască aspecte inedite legate de epoca Primului Război Mondial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu