joi, 11 octombrie 2018

Inaugurare Monument al Eroilor Români




Agenția de Știri Bune 


Worms, Germania 


9 octombrie 2018




    Marţi, 9 octombrie 2018, a avut loc ceremonia de inaugurare a Monumentului eroilor români din Primul Război Mondial din Cimitirul Auf Der Hochimer Höhe din oraşul Worms, landul Renania-Palatinat, Republica Federală Germania.
    Evenimentul a constat într-un ceremonial militar şi religios de sfinţire a monumentului şi un moment de rostire solemnă a numelor celor 168 de militari români morţi în lagărul de prizonieri din această localitate în timpul Primului Război Mondial cărora le este dedicată opera comemorativă de război.


    Acest memorial a fost finanţat în exclusivitate de către Ministerul Apărării Naţionale, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, şi realizat cu sprijinul Primăriei oraşului Worms. Finalizarea acestui proiect a creat cadrul pentru organizarea unor manifestări comemorative organizate, dar şi pentru gesturi individuale de cinstire a sacrificiului pe care l-au făcut militarii români decedaţi pe teritoriul Germaniei.
     Delegaţia Ministerului Apărării Naţionale, prezentă la eveniment, a fost condusă de către secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului din Ministerul Apărării Naţionale, domnul Nicolae Nasta.
    La activitate, au mai fost prezenţi membri ai comunităţii româneşti din Germania, precum şi cetăţeni români veniţi din Ţară. Partea germană a fost reprezentată de primarul oraşului Worms, domnul Michael Kissel.


   În semn de recunoştinţă, la finalul ceremoniei, participanţii au depus coroane şi jerbe de flori la monument.
   Evenimentul a oferit tuturor prilejul de a se înclina în faţa sacrificiului suprem făcut de militarii români morţi pentru ţară şi se înscrie în seria manifestărilor organizate de statul român pentru marcarea Centenarului Primului Război Mondial, conflict armat la finalul căruia, poporul român a realizat proiectul de uniune naţională – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu