luni, 2 iulie 2018

Olga sau Întoarcerea la Țibănești




Lansare de carte 


Henri de Grandmaison 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


5 iulie 2018




   Editura Vremea și Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită joi, 5 iulie, de la ora 19:00, la lansarea volumului Olga sau Întoarcerea la Țibănești de Henri de Grandmaison, apărut în colecția Aristocărți a Editurii Vremea.
   Invitați, alături de autorul francez: arh. Serban Sturdza, Ruxandra Racoviță, arh. Alexandru Beldiman. Moderator: Silvia Colfescu.
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.
   Acțiunea acestui roman se petrece în contextul istoric al trecerii violente de la luminoasa epocă interbelică la "epoca de aur", așa cum a fost această trecere resimțită de familiile aristocrate ale României. Decăderea financiară și socială nu a atras și decăderea morală a românilor de familie bună. Pe unii greutățile i-au doborât prin depresie, pe alții i-au făcut mai puternici, niște supraviețuitori. În ciuda suferințelor pe care personajele trebuie să le experimenteze în această carte, există un final fericit ce restabilește dreptatea - căderea comunismului și recuperarea averii abuziv răpite de stat.
   Olga sau întoarcerea la Țibănești este o carte de ficțiune, inspirată parțial din amintirile Olgăi Racoviță, amintiri povestite scriitorului francez Henri de Grandmaison. Cartea a apărut cu ani în urmă în Franța, iar acum este tradusă în limba română și publicată la Editura Vremea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu