sâmbătă, 28 iulie 2018

Întoarcerea lui Magellan




De pe ecranele cinematografelor de-odinioară 


Cinemateca






Articol publicat în Magazin Cinematografic 1974. Decembrie 1973.


Consemnare publicată în Ziarul Scînteia de marți, 12 februarie 1974.


Mihaela Marinescu și Vladimir Găitan.










Articol publicat în Revista Flacăra, nr. 9. 23 Februarie 1974.

***Mai multe despre această peliculă puteți afla și de aici:

Întoarcerea lui Magellan - Wikipedia


4 comentarii:

  1. Am incercat sa aflu mai mult despre acrtita Mihaela Marinescu, insa singurele informatii sunt cele referitoare la aparitia sa in "Intoarcerea lui Magellan". Ce s-a intamplat cu ea? Cum de a disparut, dupa un debut asa de promitator?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am prea multe de spus. A mai jucat în Falansterul. După absolvire IATC a fost repartizată la Teatrul de Stat Tg. Mureș (1973 - 1975). Apoi a trecut la Teatrul Bulandra (1976 - 1980) cu nu prea multe apariții. Informațiile profesionale se opresc la nivel de '80. Sunt mai multe variante. Ori a avut probleme de sănătate ori a plecat din țară. Aș înclina spre prima variantă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru informatii. Intre timp, am mai gasit ceva. Cea mai noua referire la Mihaela Marinescu e din 2003. Programul Festivalului Shakespeare o mentioneaza ca regizoarea piesei "Draw no lines!", prezentata de Theater Aaron din Frankfurt, Germania. Teatrul figureaza azi ca inchis definitiv. Pare a fi fost doar o trupa de amatori, cu aparitii doar la festivaluri, fara a avea o sala proprie. Asa ca placarea din tara pare a fi explicatia disparitiei ei. Pacat.

      Ștergere
    2. Și eu vă mulțumesc pentru noile informații. Mă frapează totuși de ce a jucat în așa de puține spectacole în epoca Bulandra (76 -1, 77 - 2, 78 - 79 niciunul, 80 -2), mă refer titluri de piese. Ceva s-a întâmplat dar nu știm ce.

      Ștergere