luni, 23 iulie 2018

Eclipsa totală de Lună




Complexul Muzeal de Științele Naturii Ion Borcea 


Bacău 


27 iulie 2018




   Complexul Muzeal de Științele Naturii Ion Borcea Bacău vă invită la Observatorul Astronomic Victor Anestin să participați la o sesiune de observații astronomice în noaptea de 
27 spre 28 iulie 2018.
   În condițiile în care cerul va fi senin se vor face observații astronomice între orele 21:30 și 1:30 asupra eclipsei totale de Lună ce va avea loc în această noapte, eclipsă care va fi vizibilă și din România. Această eclipsă totală de Lună este vizibilă din Europa, America de Sud, Africa, Asia și Australia.
   Fenomenul va putea fi observat începând cu momentul în care Luna răsare (ora 21:00). Luna va fi acoperită în totalitate de umbra pământului între 22:30 și 00:13, perioadă în care vom avea cea mai lungă perioadă de totalitate din acest secol. Punctul maxim al eclipsei va fi la ora 23:22, atunci când luna va avea o culoare roșiatică.
   Tot pe 27 iulie planeta Marte va fi la opoziție (strălucirea maximă a planetei) și în conjuncție cu Luna (foarte aproape de aceasta).
  Eclipsele de Lună se produc atunci când Soarele, Pământul și Luna se aliniază, Luna intrând astfel în umbra Pământului. Dacă Luna intră (parțial sau total) în conul de umbră al Pământului, ea se întunecă și capătă o nuanță roșiatică – vom avea o eclipsă totală sau parțială de Lună. Când Luna trece prin conul de penumbră întunecarea ei este mai puțin vizibilă și atunci fenomenul este eclipsă de Lună prin penumbră.

Persoane de contact: Muzeografi ai Observatorului Astronomic
Telefon: 0234/513724

Preţul biletului pentru observaţii astronomice este de 2 lei.

Vă așteptăm!
Manager,
dr. Gabriela Gurău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu