marți, 15 mai 2018

Un veac de unitate
Muzeul Municipal Câmpulung 


Mausoleul Eroilor Mateiaș


19 mai 2018
   Muzeul Municipal Câmpulung vă invită joi, 17 mai 2018, la ora 11:00, la Mausoleul de la Mateiaş unde vor avea loc o serie de ceremonii religioase şi militare dedicate Zilei Eroilor, celebrată an de an în Ziua Înălţării Domnului.
   Cu acest prilej, Muzeul Municipal Câmpulung, în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpulung, Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA - Ocolul Silvic Câmpulung, Şcoala Gimnazială Nr. 14 Alexandru Davila Piteşti, Şcoala Gimnazială nr. 3 Nanu Muscel Câmpulung şi Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele, aduce un omagiu jertfei strămoșilor neamului prin derularea unui proiect educaţional intitulat Pe urmele înalţilor brazi - eroii patriei.
   Un proiect în cadrul căruia, pe spaţiul verde din vecinătatea Ansamblului Monumental Mateiaş, vor fi plantaţi 30 de puieţi de brad, cu scopul de conştientizare a importanţei implicării în acţiunile de protecţie şi îngrijire a monumentelor şi mormintelor eroilor.
  Fiecare brad va primi, simbolic, numele unui erou muscelean căzut în Primul Război Mondial.
În contextul în care România comemorează centenarul Marii Uniri, proiectul educaţional 
Pe urmele înalţilor brazi - eroii patriei. are misiunea de a transmite elevilor participanţi sentimente de dragoste, de compasiune şi de respect pentru eroii neamului, informaţii istorice legate de participarea Armatei Române la Primul Război Mondial şi detalii despre principalele personalităţi ale epocii respective. Totodată, această manifestare are şi scopul de conştientizare a importanţei implicării în acţiunile de protecţie şi îngrijire a monumentelor şi să consolideze colaborarea între şcoală, muzeu şi comunitate.
    Având în vedere faptul că la Ansamblul Monumental Mateiaş vor avea loc ceremonii militare şi religioase, data pentru derularea proiectului educaţional a fost aleasă special şi pentru a le permite elevilor să asiste şi să participe la depunerea de coroane în amintirea jertfelor Armatei Române, alături de administraţia locală, cadre militare şi turişti.
    Pe 19 mai, cu prilejul manifestrii Noaptea Muzeelor,  vor avea loc, pentru prima dată în România, proiecții cartate pe un monument comemorativ (Mausoleul de la Mateiaș).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu