miercuri, 9 mai 2018

Mineralia – cristale, bijuterii, podoabe din pietre naturale




Casa Albastră 


Sibiu 


11 - 13 mai 2018





Organizator: Andrei Gorduza

   Pietrele naturale folosite în crearea podoabelor sau bijuteriilor sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, mate sau transparente, prezentând o multitudine de culori şi structuri.
   Pietrele preţioase precum safirul, rubinul, smaraldul și diamantul dar şi multe pietre de podoabă precum granatul, malachitul, turcoazul (peruzea), jadul, agatul, chihlimbarul și lapis lazuli sunt cunoscute din timpuri străvechi. În timpurile moderne li s-au adăugat sute de specii minerale din grupa pietrelor fine, mai puţin cunoscute, dar la fel de interesante: ametistul, aventurinul, citrinul, labradoritul, acvamarinul, rodocrozitul, serafinitul, fluorina, tanzanitul, citrinul, moldavitul, obsidianul, etc.
   Ediţia din această primăvară este dedicată unui mineral care uimește prin multitudinea de culori pe care le prezintă: turmalina – gema timpurilor moderne.
   Turmalina este o piatră privilegiată datorită varietății extraordinare de culori, care i-au dat denumiri comerciale diferite: incolor / acroit; violet, verde /verdelit; galben / elbait, portocaliu / dravit; roșu / rubelit; albastru intens / indigolit; negru / schorl. Pot apărea chiar și cristale tricolore, după cum este cazul turmalinei pepene. Cu cât contrastul dintre culori este mai bun și piatra este mai limpede, cu atât este mai valoroasă.
   Datorită transparenţei și strălucirii speciale, bijuteriile confecţionate din acest mineral sunt deosebite, turmalina devenind gema timpurilor moderne.
   Descoperiţi drumul de la piatra brută la bijuterie într-o expoziţie strălucitoare deschisă timp de 3 zile (11-13 mai 2018) în Casa Albastră, Piața Mare Nr. 5, Sibiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu