miercuri, 9 mai 2018

Expoziție de acuarele




Arta plastică contemporană românească 


Gheorghe Leahu 


Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat, Făgăraș 


10 mai 2018




   Joi, 10 mai 2018, ora 12:00, invitam pe toti iubitorii de arta la vernisajul expozitiei de acuarela arh. Gh.Leahu. 
   Nascut la 10 mai 1932, in Basarabia, Gheorghe Leahu se stabileste, dupa 1940 impreuna cu familia, in Fagaras, unde urmeaza cursurile Colegiului National Radu Negru si apoi pe cele ale Facultatii de arhitectura Ioan Mincu Bucuresti.
   Are o bogata activitate profesionala, este autor al unor proiecte de unicate si mari ansambluri de locuinte, precum si restaurari din Centrul Istoric din zona Lipscanilor Bucuresti.
   S-a remarcat în publicistica, fiind autorul a 19 albume de arhitectura. Este considerat un creator de patrimoniu arhitectural cultural si a fost rasplatit cu numeroase premii si distinctii la nivel national.
   A realizat sute de acuarele cu subiecte de arhitectura si a fost invitat la numeroase expozitii personale de acuarela în multe tari si orase ale lumii.
   Cele 33 de acuarele, despre care scriitorul Alex Stefanescu spunea care sunt ,"o exuberanta a formelor, un prea-plin de culoare si lumina si care tind sa transforme fiecare moment din viata strazii intr-o sarbatoare" , vor fi donate Muzeului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu