luni, 14 mai 2018

De Noaptea Muzeelor vasluiană




Muzeul Județean Ștefan cel Mare 


Vaslui 


19 mai 2018





    Sâmbătă, 19 mai 2018, se va sărbători cea de-a XIV-a ediție a Nopții Muzeelor organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), alături de alte 150 de instituții de profil din România.
    Cu această ocazie, Muzeul Județean Ștefan cel Mare Vaslui își va deschide porțile pe timp de noapte pentru toți vizitatorii săi. Organizatorii vă invită alături de ei pentru a participa la această sărbătoare, devenită tradițională, a Nopții Europene a Muzeelor, care se va desfășura după următorul program:
· Ora 17:00, va avea loc deschiderea manifestărilor cultural-artistice prin intermediul concertului susținut de grupul Izvorașul coordonat de prof. Dănuț Barzu și fanfara Teișorii de la Lipovăț coordonată de prof. Gheorghe Roșu.
· Ora 17:30, vernisajul expoziției Centenarul României Mari. Armata Română în mărturii muzeistice și documentare. Expoziția este rezultatul colaborării dintre Muzeul Judeţean Ştefan cel Mare Vaslui, Muzeul Parașutiștilor din cadrul Centrului de Instruire pentru ISR, Paraşutişti, Operaţii Speciale şi JTAC General - maior Grigore Baştan Buzău și Muzeul de Istorie Teodor Cincu Tecuci. În cadrul expoziției sunt prezentate obiecte de patrimoniu, dovezi muzeistice și documentare ale Armatei Române din cele mai importante bătălii purtate pentru întregirea neamului românesc.
· Ora 18:15, va avea loc un program artistic de microrecitaluri vocal-instrumentale susținute de tineri muzicieni vasluieni coordonați de profesorii: Galina Parfeni, Renata Fodor, Romeo Tălmaciu, Alexandru Ursu, Alin Bulboacă, Eduard Bîţu, Iftimie Căuneac și corepetitor Snaider Ana Maria.
   Programul de vizită a expoziţiilor permanente ale Muzeului Judeţean Ştefan cel Mare Vaslui se va prelungi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu