sâmbătă, 17 martie 2018

Geografii Greciei Antice




Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi 


București 


21 martie 2018





   Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită miercuri, 21 martie, ora 18:00, la conferinţa Geografii Greciei Antice în secolele VI-IV A. Chr. Cosmografia vechilor greci până în epoca elenistică susţinută de dr. Dan -Tudor Ionescu, asistent de Cercetare Ştiinţifică la Biroul de Informare Bibliografică Cercetare Multidisciplinară al Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti.
   Evenimentul redeschide seria Atlas. Conferințele MNHCV, adresată publicului interesat de istorie şi cartografie, care a debutat la finele anului trecut.
   Conferinţa se va referi la concepţia geografică a logografilor greci ionieni asupra lumii cunoscute.
    Vor fi prezentate idei şi concepte geografice greceşti antice, aşa cum reies ele din fragmentele păstrate ale operelor lui Scyklax din Caryanda, Hekataios din Milet, sau Ktesias din Knidos şi din Istoriile lui Herodot din Halicarnass.
    Vor exista referinţe la opere pierdute, anterioare perioadei studiate, precum harta lumii lui Anaximandros, la viziuni mitologico-cosmografice care apar în Theogonia lui Hesiod sau în poemele lui Homer, Iliada şi Odiseea, precum şi la primii istorici antici ai lui Alexandru cel Mare şi la reflectarea informaţiilor date de către aceştia în operele lui Eratosthenes şi Strabon.
   Accesul la conferință se face pe bază de înscriere, completând formularul de pe site, la pagina dedicată acestui eveniment:
http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/geografii-greciei-antice-in-secolele-vi-iv-a-chr-cosmografia-vechilor-greci-pana-in-epoca-elenistica/
   Biletele de intrare la eveniment sunt: 8 lei biletul întreg, 4 lei biletul pentru pensionari, 2 lei biletul pentru elevi și studenți.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu