marți, 13 martie 2018

Centenarul Unirii Basarabiei cu România - Artizanii Marii Uniri




Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I 


București 


31 martie 2018




   Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I găzduieşte sâmbătă, 31 martie 2018, în intervalul 10:00-17:00, o manifestare dedicată aniversării Centenarului Unirii Basarabiei cu România.
   Activitatea va cuprinde o serie de acţiuni cu caracter istorico-militar, desfăşurate în curtea interioară a muzeului, cu participarea mai multor grupuri de reconstituire istorică, reprezentând armatele care au participat la luptele desfăşurate în timpul Războiului cel Mare pe teritoriul ţării noastre.
   În acest context va avea loc vernisarea unei prime mini-expoziţii din ciclul de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, intitulată Artizanii Marii Uniri.
   Cu acest prilej va fi expus pentru prima dată după mult timp, drapelul Regimentului 1 Moldovenesc, o piesă de o deosebită valoare istorico-militară.
   Manifestarea va începe la ora 10:00 printr-o ceremonie militară desfăşurată în faţa muzeului, cu participarea tuturor grupurilor de reconstituire istorică.
La ora 16:30, vor fi conferite diplome participanţilor.
   Evenimentul organizat de Muzeul Militar Naţional se adresează publicului interesat de prima etapă a Marii Uniri din 1918 – Unirea Basarabiei cu România – doritor să cunoască aspecte inedite legate de trecutul armatelor care au luptat în epoca Primului Război Mondial.
Intrare liberă!
Vă aşteptăm!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu