marți, 20 februarie 2018

Palatele Familiei Regale – istorie, eleganţă şi fast




Ștefania Dinu 


Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, București


24 februarie 2018




   Vă invităm la conferința Palatele Familiei Regale – istorie, eleganţă şi fast care va avea loc sâmbătă, 24 februarie 2018, ora 18:00, la Muzeu și va fi susținută de către Dr. Stefania Dinu, Director General Adjunct al Muzeului Național Cotroceni.
   Pe parcursul serii veți afla despre o parte mai puțin cunoscută a istoriei palatelor Familiei Regale. Gazda dumneavoastră, Dr. Ștefania Dinu vă va purta într-o călătorie virtuală în timp, în locurile în care bunul gust și eleganța erau la ele acasă.
    Palatele Familiei Regale a României se ridicau, din toate punctele de vedere, la nivelul unor adevărate reşedinţe regale pline de fast şi somptuozitate, care asigurau toate utilităţile şi funcţionalităţile necesare, fiecare locuinţă fiind proiectată după planurile unui arhitect străin sau autohton. În cele mai multe cazuri, locuințele au fost construite așa cum au dorit cei care le-au comandat, respectându-se dorințele și gusturile lor în ceea ce privește decorația interioară și amenajarea parcurilor și a grădinilor.
    Alături de Dr. Ștefania Dinu veți intra în holul impozant al Castelului Peleș, vă veți bucura de farmecul încăperilor Palatului Regal din Calea Victoriei, ale Castelului Foișor sau ale Castelului Săvârșin și vă veți plimba prin grădinile Palatului Regal de la Balcic sau ale Castelului Bran.
   Conferința va avea loc în Sala Insectelor de la etajul Muzeului iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu