joi, 22 februarie 2018

Călătorie în lumea armelor




Muzeul Vasile Pârvan 


Bârlad 


4 martie 2018




   Muzeul Vasile Pârvan Bârlad are deosebita plăcere de a vă invita la vernisajul expoziției Călătorie în lumea armelor organizată de Muzeul Vasile Pârvan Bârlad în colaborare cu Muzeul Județean Ștefan cel Mare Vaslui, Complexul Muzeal Piatra Neamț, Muzeul Județean Botoșani, Complexul Muzeal Bucovina Suceava și Complexul Muzeal Iulian Antonescu Bacău.
   Încă din cele mai vechi timpuri, omul s-a folosit de unelte pentru a-și ușura activitățile de zi cu zi, unelte confecționate din piatră, silex, os, corn, apoi din metale precum bronz, fier, etc. În acest context, unele unelte puteau deveni cu ușurință arme folosite atât pentru vânătoare dar și în activitățile de zi cu zi. Uneltele și armele din piatră sunt cele mai vechi urme ale activității umane, omul învățând că lovind o piatră cu o alta, o putea ascuți, folosind-o astfel pentru tăiere, de atunci abilitatea de a inventa a dus omul dincolo de nevoile primare, construind unelte și arme, astfel dezvoltând tehnici mai avansate de prelucrare a materialelor. Evoluția și extinderea, nevoia de cucerire sau de apărare a adus odată cu ea și evoluția tehnicilor de confecționare a armelor, un parcurs de îmbunătățire pornit încă din preistorie și continuând până în zilele noastre.
    Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 4 martie 2018, ora 11:00, la sediul din strada Vasile Pârvan, nr. 1. Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu