miercuri, 10 ianuarie 2018

Metafor(m)e




Arta plastică contemporană românească 


Galeria de Artă Galateea, București 


12 ianuarie - 7 februarie 2018




   Galateea Contemporary Art vă invită vineri, 12 ianuarie 2018, ora 19:00, la vernisajul expoziției Metafor(m)e. Expun studenții departamentului Ceramică - Sticlă - Metal din cadrul Universității de Artă și Design Cluj.
   Expoziția Metafor(m)e propune un joc subtil între înțelegere și simțire. Căutarea formei devine introspecție.
   Știm că forma este dimensiunea de bază a lumii ce ne înconjoară. Ne raportăm la formă constant, iar mersul nostru prin Univers este influențat de ea. Ocolim forma sau o căutăm, ori chiar încercăm să o dominăm, pentru a trece dincolo de ea, într-un spațiu nou ce așteaptă să fie descoperit, în ceva ce putem numi metaformă.
   Dacă metafora presupune o comparație și o substituire în cazul lucrărilor din proiectul în discuție aluzia s-a născut în urma unui exercițiu complex de studiu, căutare și întelegere a geometriei. Pornind de la alcătuirea unui repertoriu divers de structuri geometrice, rețele și echipartiții plane și/sau tridimensionale și trecând prin explorări plastice în structurile alese (înțelese), s-au extras forme cu valențe plastice. Antrenamentul a continuat din acest punct, cu un vast repertoriu de intervenții creative care au condus la obținerea unor structuri tridimensionale care să corespundă cu nevoia emoțională și structura personală a celor implicați.
   Așadar, Metafor(m)e - le au valoare plastică și sentimentală deopotrivă și reprezintă materializarea unui parcurs de inițiere.
   Expun studenții departamentului Ceramică - Sticlă - Metal din cadrul Universității de Artă și Design Cluj:

Beldiman Flavia, Bența Ioana, Bumb Sorina,
Crînganu Iulia, Drînda Dumitrița, Dobrei Gabriela,
Mariș Petra, Peticilă Jaklin, Polhac Sofia,
Rob Anita, Roman Alexandru,
Sîrghie Alexandru, Țîra Smaranda

Coordonatori:
Lect. univ. dr. Cristina Metea
Conf. univ. dr. Marius Silviu Georgescu

Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 ianuarie - 7 februarie 2018.
Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu