vineri, 12 ianuarie 2018

Frânturi din Corespondenţa lui Lucian Blaga




Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei 


Cluj - Napoca 


12 - 21 ianuarie 2018 



    Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, MNIT expune o parte mai puţin cunoscută din corespondența poetului și filosofului transilvănean Lucian Blaga, într-o expoziţie temporară care va putea fi vizitată în perioada 12 - 21 ianuarie 2018, la sediul muzeului, str. C. Daicoviciu, nr. 2.
    Frânturi din Corespondenţa lui Lucian Blaga. Documente din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei este un eveniment care urmăreşte timp de 15 ani schimbul neîntrerupt de scrisori între doi prieteni, Lucian Blaga şi Ion Breazu, în perioada în care poetul a călătorit în toată Europa, în calitate de reprezentant diplomatic al României.
    Dintre cele 96 de scrisori şi cărţi poştale semnate de Lucian Blaga am selectat fragmente reprezentative pentru viaţa personală şi opera sa şi, nu în ultimul rând, câteva impresii de călătorie. Expoziţia nu se doreşte a fi exhaustivă, ci îşi propune să surprindă latura personală a binecunoscutului om de cultură.
   Vă aşteptăm la muzeu: Marți, Joi, Vineri, Sâmbătă, Duminică: 10:00-16:00 şi Miercuri: 12:00-18:00, pentru a-l descoperi pe Omul Lucian Blaga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu