joi, 20 iulie 2017

Transilvania mea în acuarelă
Arta plastică contemporană românească 


Eugen Măcinic 


Muzeul Național al Unirii, Alba Iulia 


19 iulie 2017sec"unde
Expoziție de fotografie 


Casa Artelor, Timișoara 


13 iulie - 2 august 2017


   Expozitie de fotografie cat de-o rasfoire a unor clipe respirand de frumusete si sinceritate, cuvinte insa dezvaluind mai degraba initiere in subinteles decat ca o exprimare simplista si pasunista a unor cadre din satul banatean.
   O rasfoire de imagini in care exista un pariu intre minte si suflet, intre ochi si imaginar. Fotografii de expresie ce dezvaluie detalii ascunse mintii, reliefate insa sufletului cu care cei ce expun ne obliga sa cercetam. Personaje vietuind dincolo de realitate, unde ochiul poate fi usor pacalit, imaginatia fiind cea aleasa pentru a fi partasa vizitarii acestei expozitii.
   Grupul Fotopoetica Timisoara s-a format in anul 2013 si s-a orientat catre fotografia de expresie, impulsul principal fiind dat de atelierele de fotopoetica, sustinute de catre fondatorul Scolii de Fotografie Fotopoetica, Francisc Ferko Mraz la Timisoara. Dupa un debut in fata publicului in 2015 la Casa Artelor, cateva expozitii alaturi de colegii din scoala fotopoetica din Bucuresti si nu numai, grupul revine cu o expozitie noua, la fel de curajoasa ca la inceput, insa cu propuneri fotografice mult mai interiorizate.
    Expozitia este gazduita de Casa Artelor, in Galeria Subterana. Lucrarile vor fi pe simeze in perioada 13 iulie - 2 august.

Atenție, părinți! Copiii vă văd
Umor...de-odinioară 


Nell Cobar


Un grupaj de caricaturi, purtând o semnătură apreciată, și nu numai în acea perioadă,
decupat din Informația Bucureștiului. De la începutul lui iunie 1964.   Și tot din această publicație, o fotografie...tematică.


Același gen de uniforme era valabil și pentru mine.
În primele două clase...


Ziua Porților DeschiseMuzeul Castelul Corvinilor 


Hunedoara 


20 iulie 2017


Bâlciul de Sf. Ilie simbol al orașului
Muzeul Municipal Câmpulung 


20 iulie - 15 august 2017


Totuși iubirea
Șuetele Avramizilor 


Casa Avramide, Tulcea 


ediția a XXXIX-a, 21 iulie 2017