vineri, 3 martie 2017

Caru' cu Bere. De la legendă la realitate




Case pe care le iubim


Centrul de Cultură Arhitecturală, București


7 martie 2017





Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977




Muzeul Municipiului București


3 martie - 30 aprilie 2017




    Muzeul Municipiului București vă invită vineri, 3 martie 2017, ora 17:00, la vernisajul expoziției Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977 care va avea loc la parterul Palatului Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr.2).
    Expoziția Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977 este realizată cu imagini deținute de Muzeul Municipiului București și prezintă urmările celui mai grav seism din perioada postbelică, la patruzeci de ani de la tragicul eveniment. Având o durată de circa 56 de secunde și o intensitate de 7,2 grade pe scara Richter, cu epicentrul în zona Vrancea, cutremurul a produs pagube uriașe Bucureștiului: treizeci și două de blocuri și clădiri de mari dimensiuni distruse, zeci de mii de imobile prăbușite sau în stare iminentă de colaps. Marile blocuri, printre care Scala, Dunărea, Continental sau Wilson au fost puternic avariate, cutremurul devenit ulerior prilej de modificare a construcțiilor conform normelor estetice socialiste ale vremii.
    Totodată, seismul din timpul nopții de 4 martie 1977 a curmat viața a 1500 de oameni, iar numărul total de răniți din țară s-a ridicat la 11 300. Printre cei decedați s-au aflat personalități ale vieții culturale din acea perioadă, printre care Toma Caragiu, Eliza Petrăchescu, A.E. Bakonsky, Alexandru Bocăneț și mulți alții. Operațiunile de salvare a răniților prinși sub dărâmături s-au făcut prin intermediul militarilor și civililor, ajutați de câini special antrenați pentru astfel de misiuni.
    Expoziția poate fi vizitată până pe data de 30 aprilie 2017 și este o relatare în imagini a unei tragedii de neuitat. Curatori: Dr. Grina-Mihaela Rafailă și Ana Iacob - Biroul de Istorie Bucureșteană, Muzeul Municipiului București.
Vă așteptăm!

Umor de Mărțișor




Lansare de carte


Carmen Antoaneta Marcean - Jurnal de știri


Muzeul Memorial Mihai Kogălniceanu, Iași


4 martie 2017






Expoziție de grafică




Arta plastică contemporană românească


Sârbu Aurel


Muzeul Național al Unirii Alba Iulia


2 martie - 2 aprilie 2017






Dintre comorile muzeelor vâlcene




Muzeul Satului Vâlcean


Bujoreni




Pliant, anii 2000.
Cu mulțumiri Dlui Dănuț Ivănescu pentru donație.






















Colaj: Muzeul Satului Vâlcean.
La fântână - com. Stroești, sec. XX; Casă din com. Măldărești, sec. XIX;
Casă din com. Mateețti, sec. XIX; Casă din com. Nicolae Bălcescu, sec. XIX.
Foto: L. Mărgineanu. Anii 2000. Necirculată. 

Culorile feminității




Arta plastică contemporană românească


Muzeul Județean Satu Mare


7 martie 2017





    Muzeul Județean Satu Mare Secția Artă (P-ţa Libertăţii nr 21) vă invită marți, 7 martie 2017, ora 14:00 la vernisajul expoziției: Culorile feminității.
    Expoziția ne prezintă femeia cu înzestrarea ei naturală pentru desen şi culoare, ea impunându-se și bucurându-se de toate formele de artă. Selecția realizată face parte din patrimoniul Secției de Artă a Muzeului sătmărean și cuprinde lucrări de pictură, textile și sculptură. Veți descoperi pe simeze numele unor artiste ca: Mandi Laura, Varheyi Imola, Veronica Cociuba, Szatmari Agnes, Maria Mariș Dărăban, Gabriela Nicolaescu, Maria Gheorghiade, Cristina Gloria Oprișa, Marilena Sânc Preda, Lucreția Pacea, Iulia Oniță, Radu Silvia, Mica Sasu, Maria Olteanu.
Vă așteptăm !

Seară de Poezie și Muzică



Green Hours Jazz Cafe, București


3 martie 2017







Pe simezele din Piatra Neamț




Arta plastică contemporană românească


Dumitru Bezem


Sestri Art Gallery, Piatra Neamț


6 martie 2017