joi, 14 decembrie 2017

Tu ce-ai făcut astăzi?




Lansare de carte 


Ovidiu Scridon 


Muzeul Național al Literaturii Române, București 


20 decembrie 2017





   Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să participați la lansarea cărții de poezie 
Tu ce-ai făcut astăzi? de Ovidiu Scridon, apărută la Alexandria Publishing House.
   În cadrul evenimentului, au fost rugate să vorbească despre carte și autorul acesteia profesoara Daniela Toma și multipla campioană la înot Carmen Bunaciu. Din punct de vedere muzical, lansarea va fi susținută atât de autorul cărții, Ovidiu Scridon, cât și de prietenii acestuia, colegi de breaslă, Tatiana și Marius Ojog.
   Născut în oraşul Târnăveni, judeţul Mureş, Ovidiu Scridon a fost atras de chitară odată cu manifestările Cenaclului Flăcara. După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din Capitală.
   În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de altfel debutează în cadrul manifestărilor cultural artistice studenţeşti; festivaluri, baluri, tabere. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea.
   În 1996 face primele înregistrări în studiol B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul Într-o zi... care se bucură de un succes neaşteptat. După absolvirea facultăţii devine coordonatorul de antenă al postului Radio Total, moment în care urmează o altă cale, mai puţin cea a muzicii folk. Absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative David Ogilvy din Bucureşti şi al unui master de Management în cadrul Universităţii Penn State din State Colege, Pennsylvania, USA.
   "Bine ancorat într-o lirică prețioasă, Ovidiu Scridon ne oferă poezii dintre cele mai frumoase ale acestei arte unde nu poți trece cu vederea calitatea scrisului și poeticitatea discursului, ambele încărcate emoțional și punctate surprinzător cu finețea pe care o dovedește ca un poet mai poet odată cu acest volum ce-l obligă să reinventeze și alte realități pe care să le cucerească în ritmul firesc și continuu al emoțiilor sale”, spune despre Ovidiu Scridon profesoara Daniela Toma.
   Ovidiu Scridon a mai publicat o carte de versuri, Portretul unui gând și are în curs de apariţie cartea de călătorie Cum am descoperit America, dar și volumele de proză Bucuriile ne sunt la-ndemână, Doi ani și șase luni și Dragostea ucide.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu