vineri, 10 noiembrie 2017

DADA și sfârșitul clasicității




Conferințele de Istoria Artei 


Pavel Șușară 


Muzeul Național al Literaturii Române, București 


14 noiembrie 2017






    Prin amploarea și prin dimensiunile insurgenței, avangardele de la începutul secolului XX și, în special, DADA, au reprezentat o schimbare în percepția și în abordarea imaginii artistice care a răstrurnat întreaga moștenire clasico-renascentistă.
   Care au fost împrejurările și filosofia acestei revoluții, iată întrebarea la care criticul de artă Pavel Șușară va încerca să ofere un răspuns.
   Pavel Șușară este critic și istoric de artă, monograf, poet, publicist și scriitor român, cercetător de istorie a artei. Specializat în istoria artei moderne și contemporane, Pavel Șușară este autorul unei monografii importante despre opera pictorului Corneliu Baba, dar și un poet având câteva volume de poezii publicate, pentru care a primit un premiu al Uniunii Scriitorilor din România în 1996. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, colaborator al postului de radio România Liberă, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, expert în artă, atestat de Ministerul Culturii, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și Președintele Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin 
Muzeul Național al Literaturii Române

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu