miercuri, 22 noiembrie 2017

București Capitala României - 155 de ani




Lansare de album filatelic 


Muzeul Municipiului București 


22 noiembrie 2017





    Muzeul Municipiului București și Romfilatelia vă invită la evenimentul de prezentare a emisiunii de Mărci poștale și a albumului filatelic București Capitala României - 155 de ani, realizate de Romfilatelia în colaborare cu Muzeul Municipiului București.
    Evenimentul se desfășoară în ziua de miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 16:00, la Palatul Suțu.
Înscrierea se face prin e-mail la conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon 0722.574.897.
    Timbrul emisiunii, având valoarea nominală de 8 lei, înfăţișează clădirea Universităţii la 1938 și statuia lui Ion Heliade Rădulescu, personalitate marcantă a orașului București, scriitor, filolog și om politic român, membru fondator al Academiei Române și primul său președinte, despre care George Călinescu spunea că este a "doua mare personalitate a literaturii române, după Dimitrie Cantemir”.
    Coliţa emisiunii, având valorea nominală de 16 lei, ilustrează portretul lui Alexandru Ioan Cuza. În timpul domniei sale, la data de 24 ianuarie 1862, în mod oficial, Bucureștii au devenit Capitala Principatelor Unite Române.
Domnitorul este văzut din semiprofil, purtând Constituţia în mână.
    În plan secund, un interior de palat, cu colonete și accesorii de epocă. Medalionul, cu figurine antropomorfe, în număr de 4, reprezintă femei și bărbaţi în portul specific sec. XIX și Coroana cu simbolul heraldic al Principatelor Unite.
    Pe linia mediană a coliţei (stânga și dreapta) sunt reprezentate pecetea orașului București la 1862, respectiv stema actuală.
    Romfilatelia mulţumeşte Muzeului Municipiului București și domnului Emanuel Bădescu, bibliotecar în cadrul Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române pentru sprijinul documentar și fotografic acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu