joi, 5 octombrie 2017

Ziua Porţilor Deschise



Mânăstirea Coșoteni 


6 octombrie 2017


    Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, în colaborare cu Mănăstirea Coșoteni, vă invită vineri, 6 octombrie a.c., între orele 11:00-15:00, la Ziua Porţilor Deschise pe şantierul de cercetare arheologică preventivă din incinta mănăstirii din satul Coșoteni, com. Vedea, jud. Teleorman.
    Cei interesaţi vor putea cunoaşte de la arheologi, la faţa locului, rezultatele preliminare ale campaniei de cercetări arheologice din anul 2017.
    Biserica cu hramul Sf. Dumitru a fostei mănăstiri Drăgăneşti este înscrisă ca monument istoric de importanţă naţională în Lista Monumentelor Istorice 2015.
   Biserica este tot ce a rămas din Mănăstirea Drăgăneşti, ctitorie domnească ridicată de Matei Basarab cu rudele din partea mamei sale Stanca, marele spătar Diicu şi marele paharnic Drăguşen, în anul 1647.
   Proiectul actual are ca scop identificarea şi cercetarea patrimoniului arheologic pentru suprafaţa de teren ce urmează a fi afectată de viitoarele construcţii ale Ansamblului stăreţie, chilii şi paraclis din perimetrul proiectatei mănăstiri Coşoteni. Cercetările arheologice sunt prevăzute a se desfăşura pe durata a două campanii anuale (2017-2018).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu