joi, 28 septembrie 2017

Vecinătăţi artistice




Râmnicu Vâlcea 


30 septembrie 2017




Comunicat de presă

    Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Vâlcea, organizează sub genericul Vecinătăţi artistice un adevărat maraton de evenimente culturale, împreună cu artişti invitaţi din judeţul Olt, sâmbătă, 30 septembrie 2017, începând cu ora 14:00.
    Astfel, la ora 14:00, la Galeria de Artă Artex, are loc vernisajul expoziţiei retrospective de tapiserie, grafică şi pictură a artistei constănţene Victoria Caraiman Pastuch, precum şi lansarea albumului de autor ce o are ca protagonistă.
    La ora 14:45, la Galeria Pasaj 1 Cozia, se va desfăşura recitalul de pian al tânărului muzician Sabin Bănescu.
   La ora 15:00, tot la Galeria Pasaj 1 Cozia, are loc vernisajul expoziţiei de grup intitulate Artişti Olteni din Judeţul Olt -Romanați. Expoziţia va cuprinde lucrări semnate de: Virgiliu Dan Dimulescu, Marcel Duțu, Cătălin Podoleanu şi Cristina Baciu Botez.
   La ora 15:30, la Galeria Pasaj 2 Cozia, va fi deschis Salonul Naţional de Artă Fotografică Etnografică, organizată de Centrul de Creaţie al judetului Olt.
  La ora 16:00, Ansamblul Folcloric Romanaţi al Centrului Cultural al Municipiului Caracal, prezintă un spectacol de muzică şi dans popular, sub conducerea muzicală a lui Daniel Voicu şi a maestrului coregraf Florian Teodorescu, organizat cu sprijinul domnului primar dr. Liviu Radu, al domnului Virgiliu Dan Dimulescu, preşedintele Comisiei de Cultură şi al domnului Florian Teodorescu, directorul Centrului Cultural al Municipiului Caracal.
     Expoziţia retrospectivă a Victoriei Caraiman Pastuch, organizată cu ocazia aniversării a şaptezeci de ani, va cuprinde lucrări din mai multe perioade de creaţie ale artistei, cu toate aflate sub semnul luminii şi al culorii, dar şi al unei măiestrii desăvârşite de-a lungul a cinci decenii de activitate artistică.
    La vernisaj va fi lansat şi albumul de artă Victoria Caraiman Pastuch, într-o frumoasă prezentare grafică, cu o selecţie de imagini ale celor mai reprezentative lucrări şi cu texte critice semnate de Adrian Silvan Ionescu, Doina Păuleanu, Luiza Barcan şi Dan Tudor Truică.
    Victoria Caraiman Pastuch s-a născut pe 17 august 1947 la Viroaga, judeţul Constanţa şi a absolvit Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj, specialitatea arte decorative-tapiserie în 1973. A fost profesor de desen la Liceul de Artă din Constanţa până în 1999. A participat cu lucrări la numeroase saloane de artă decorativă şi la expoziţii de grup din ţară şi din străinătate (Japonia, Bulgaria, Italia). A deschis trei expoziţii personale la Mamaia, Constanţa şi Bucureşti. În 2014 a primit Diploma de Excelenţă acordată de TRUICART Events pentru întreaga activitate artistică. Lucrările sale se află în colecţii de stat şi particulare din România, germania, Austria şi Israel. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
   Vernisajul expoziţiei retrospective Victoria Caraiman Pastuch va avea loc sâmbătă, 
30 septembrie, ora 14:00, la Galeriile Artex din Râmnicu Vâlcea.
Curator: Luiza Barcan
Persoane de contact: Luiza Barcan: 0740 055 385, luizabarcan@gmail.com
Victoria Caraiman Pastuch: 0741 152 717

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu