marți, 12 septembrie 2017

Prin cenușa imperiului




Muzeul Județean de Istorie și Artă 


Zalău 


14 septembrie 2017



     Joi, 14 septembrie 2017, ora 13:00, vă invităm la vernisajul expoziției Prin cenușa imperiului în sala de expoziții temporare a secției de istorie a Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zalău. 
     În contextul rememorării participării românilor la evenimentele Marelui Război (1914 – 1918) propunem publicului o expoziție aparte. Dincolo de tragismul luptelor au existat și momente de acalmie când soldații se bucurau de savoarea unei beri imaginându-și, probabil, că sunt departe de război în compania celor dragi. Expoziția prezintă piese dintr-o colecție privată, respectiv obiecte ce aparțin colecției Museo della Grande Guerra din San Martino del Carso, Italia. Sunt expuse pentru public câteva sute de obiecte recuperate din vechile tranșee, în marea lor majoritate fiind vorba despre recipiente militare pentru apă, de tip ploscă din metal, dar și recipiente din sticlă pentru bere, lichioruri, apă minerală ori sticluțe pentru medicamente, călimări și pahare utilizate de soldații părților aflate în conflict în nordul Italiei.      Pot fi văzute în expoziție mărci care au supraviețuit după un secol, precum, Unicum, Diana, Maraschino, dar și celebra bere de Timișoara.
   Colegilor de la Muzeul Național de Istorie a Banatului le datorăm mulțumiri pentru sprijinul acordat în organizarea acestei expoziții.
Expoziția va fi deschisă publicului până la jumătatea lunii octombrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu