miercuri, 13 septembrie 2017

Evoluția armamentului din preistorie până în zilele noastre




Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță


Caransebeș 


22 septembrie 2017





    Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Ministerul Apărării Naționale are deosebita onoare de a vă invita să participați la vernisajul expoziției itinerante: Evoluția armamentului din preistorie până în zilele noastre ce cuprinde obiecte valoroase aflate în colecția personală a Domnului Petru Costin, colonel, colecționar, deținător de Guiness Book, fondator al Muzeului Serviciului Vamal și membru fondator al Clubului colecţionarilor din Republica Moldova.
    Expoziția cuprinde: arme albe – topoare, vârfuri de săgeți, de lance, de suliță, baltage, buzdugane, pumnale, săbii etc., obiecte de harnașament (zăbale, catarame, chingi, scări de șa). Prin urmare, de la topoare cu o vechime milenară până la baionete militare de secol XX, vizitatorul va avea în faţă o istorie vie, neîntreruptă a ingeniozităţii umane pe tărâmul armamentului.
    Evenimentul va avea loc vineri, 22 septembrie 2017, începând cu ora 12:00 la sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, Piața Gen. I Dragalina, nr. 2.
Intrarea este liberă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu