vineri, 8 septembrie 2017

Cinci ori cinci




Arta plastică contemporană românească 


Muzeul de Artă Vizuală, Galați 


8 septembrie 2017





   Expoziția Cinci ori cinci îi reunește pe Marius Barb(one) - pictor / profesor în cadrul Universității Naționale de Arte din București / doctor în Arte Vizuale / președinte al Filialei Pictură București din cadrul U.A.P. România, ZuZu Caratănase - gravor / desenator / cadru didactic universitar / doctor în Arte Plastice și Decorative / curator de artă contemporană / membru în Comisia Națională a Monumentelor de For Public din cadrul Ministerului Culturii, Gheorghe Dican - pictor / muzeograf / vicepreședinte U.A.P. România / expert al Ministerului Culturii în bunuri cu semnificație artistică / curator de artă contemporană, Ovidiu Ionescu - ceramist / profesor în cadrul Universității Naționale de Arte din București / doctor în Arte Vizuale / membru în Comisia de Onoare și Arbitraj din cadrul U.A.P. România și Florin Stoiciu - gravor / desenator / pictor / profesor în cadrul Universității Naționale de Arte din București și în cadrul Universității Ovidius din Constanța / doctor în Arte Vizuale / membru în Consiliul Director al Filialei Grafică București din cadrul U.A.P. România.
    Cei cinci creatori vor prezenta publicului gălățean o expoziție de artă plastică ce va cuprinde 25 de lucrări de pictură, gravură sau ceramică, fiecare artist participant având pe simeze câte 5 creații. Artiștii sunt membri ai grupului OKTO, alcătuit din personalități din elita artei contemporane românești, anul acesta grupului fiindu-i decernat Premiul Ministerului Culturii. Din grupul OKTO mai fac parte Mircia Dumitrescu, Mircea Roman și Napoleon Tiron.
    Expoziția Ex-Libris Brâncuși este un tribut adus lui Constantin Brâncuşi şi are o modalitate de expunere mai puțin obișnuită: lucrările sunt aşezate pe pardoseală, astfel încât pot fi privite doar aplecându-te asupra lor. Ideea realizării acestei expoziţii îi aparţine artistului Florin Stoiciu și reunește aproape 200 lucrări ale artiştilor plastici, studenţi, profesori, academicieni. Organizată sub înaltul patronaj al Comisiei Naționale a României UNESCO, expoziția a fost prezentată prima dată în Constanța, în 2016, fiind apoi itinerată în mai multe orașe din România, dar și în Grecia, Bulgaria sau Turcia.
   "Ex-Libris Constantin Brâncuşi? De ce nu? Un geniu într-o ţară mioritică. O dedicaţie pentru o bibliotecă virtuală numită România. Mulţi artişti consacraţi şi mulţi alţi tineri artişti în devenire. Stări şi atitudini diverse. Pretext pentru a lucra în tehnicile şi manierele de imprimare. O dedicaţie sinceră faţă de un artist universal. Într-o lume confuză, o acţiune eliberată de constrângeri. Suntem prea puţini pentru un eveniment atât de mare", spune artistul Florin Stoiciu, iniţiatorul şi managerul de proiect al expoziţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu