marți, 19 septembrie 2017

Ai carte, ai arte




Nocturna Bibliotecilor 


Biblioteca Națională a României, București 


29 septembrie 2017






    În ultimii ani, bibliotecile din întreaga lume sunt percepute din ce în ce mai mult ca locuri de unde începe schimbarea, devenind actori esenţiali în dezvoltarea comunităţii în care activează, un loc de întâlnire, un partener în educaţie, fără a face rabat de la îndeplinirea funcţiei lor tradiţionale de conservare a patrimoniului cultural.
    Nocturna bibliotecilor este un program cultural naţional, iniţiat de ANBPR- Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România, al cărui obiectiv este atragerea în spaţiile de bibliotecă din întreaga ţară a unui număr cât mai mare de utilizatori şi a crea o cât mai bună legătură între bibliotecari şi diferitele tipuri de public, într-o manieră relaxantă şi prietenească.     Astfel, în noaptea de 29-30 septembrie 2017, fiecare bibliotecă participantă la Nocturna Bibliotecilor va încerca să îşi surprindă vizitatorii cu oferte inedite: tururi ghidate, ateliere, întâlniri cu scriitori, lansări de carte, proiecţii de filme, concerte, expoziţii etc. Este cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România.
   În acest an, programul Nocturnei Bibliotecii Naţionale a României se va desfăşura sub numele Ai carte, ai arte, iar în cadrul acestuia ne propunem, pe lângă facilitarea legăturii dintre cititor şi carte, să oferim utilizatorilor noştri o imagine cât mai amplă asupra fenomenului artistic contemporan, un program alternativ de petrecere a timpului liber într-un spaţiu modern şi generos, să reaşezăm BIBLIOTECA pe harta culturală a oraşului.
   Biblioteca Naţională vă aşteaptă pe 29 septembrie, începând cu ora 10:00 dimineaţa până târziu în noapte cu un program variat din care nu vor lipsi: întâlniri cu scriitori, concerte de muzică pop şi clasică, expoziții de pictură, grafică, fotografie și carte; ateliere de creativitate pentru copii, spectacole de dans contemporan, teatru și poezie, proiecţii de filme și o mulţime de alte evenimente-surpriză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu