marți, 1 august 2017

Ovidiu: vin și lacrimi




Muzeul de Artă Constanța 


5 august 2017




    Asociatia culturala Nihil Sine Arte organizeaza la Muzeul de Arta din Constanta, in data de 5 august 2017, ora 17:00, un eveniment dedicat poetului Ovidiu (Publius Ovidius Naso).
    Acest moment special are loc la 2060 de ani de la naşterea şi 2000 de ani de la moartea poetului roman, care si-a petrecut sfarsitul vietii la malul Marii Negre, exilat, la Tomis, Constanta zilelor noastre.
    Invitatul seratei culturale este Matteo Taufer, profesor de limba greaca si latina, la liceul clasic G. Prati, din Italia, presedintele Asociatiei Italiene de Cultura Clasica din Trento (Associazione Italiana di Cultura Classica), infiintata in anul 1897 si care are ca scop pastrarea si conservarea studiului limbilor clasice.
    Asociatia pe care o conduce a organizat o serie de colocvii internationale despre diferite aspecte ale lumii antice. Am putea mentiona colocviul din anul 2013 despre religia Dacilor, la care au participat oameni de stiinta din Romania si din alte tari europene (documentele colocviului au fost publicate in Germania la editura Rombach din Freiburg).
   M. Taufer s-a interesat de Plutarh si Eschil, si a scris in anul 2010 un eseu despre valoarea simbolica a vinului. Cu ocazia momentului cultural de pe 5 august,din Romania, Constanta, de la Muzeul de Arta, ne va vorbi despre interactiunea dintre vin si lacrimi la Ovidiu in asa-zise carti din exil (Tristia si Epistulae ex Ponto).
   Va fi un divertissement littéraire bazat pe texte originale si care ne va oferi anumite elemente de reflectare despre ‘sederea’ lui Ovidiu la Tomis.
   Alaturi de filologul si cercetatorul italian vor concerta talentata artista Aida Tavitian, fiica binecunoscutului pianist de jazz, Harry Tavitian si Octavian Renea profesor si pianist la Munchen.
Va asteptam alaturi de noi pentru un moment de cultura si muzica buna !

Un comentariu:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress chuyên dịch vụ chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi mỹ, gửi hàng đi úc uy tín, giá rẻ.

    RăspundețiȘtergere